Verbonden ademhaling

Alles is energie in verbinding
Deze ademmethode is gebaseerd op de methode Ademwerk van dr. Judith Kravits. In haar methode heeft zij rebirthing, meditatietechnieken en acupressuur gecombineerd.

Alles is energie en alle energie is uit dezelfde energiebron ontstaan

 Energie bestaat in verschillende dichtheden – van tastbaar en voor het oog waarneembaar tot “alleen maar” voelbaar (bijvoorbeeld als je voelt dat “de sfeer te snijden is” als je een kamer binnenkomt). Alle vormen van energie communiceren met elkaar en staan in verbinding met de bron van ons ontstaan – voor deze bron worden veel verschillende termen gebruikt (kosmos, universum, bron, God, liefde,  kies welke jou aanspreekt, wat met jou resoneert – energie is lang niet altijd in woorden te vatten!).IMG_9123

Ademhalen
Onze ademhaling is de meest voelbare en concrete manier waarop wij als levende wezens energie tot ons nemen – bij elke inademing nemen we nieuwe energie (zuurstof) op en voeden we onszelf, bij elke uitademing mogen we het oude loslaten – in de vorm van afvalstoffen die bij de ademhaling worden geproduceerd (koolstofdioxide), maar ook in de vorm van oude, soms vastzittende emoties.

Veel mensen ademen beperkt
De meeste mensen in de Westerse wereld ademen maar beperkt – ze gebruiken de adem om bepaalde emoties, die als negatief worden betiteld, te onderdrukken. Daardoor ontstaat een oppervlakkige, beperkte ademehaling en het kost ook nog eens veel energie om de emoties te blijven onderdrukken – alsof er een deksel op zit, die voortdurend moet worden vastgehouden. Veel mensen zijn zich niet (meer) bewust van deze beperking in de ademhaling – spanningsklachten en onrust zijn “normaal” geworden.

Weer ademen in verbinding
Door weer in verbinding te gaan ademhalen – de verbonden ademhaling – kan weer voluit worden geademd. Dit doen we in een ademsessies door de adem weer vrij te laten stromen, door te ademen in alle drie de gebieden die bij de ademhaling betrokken zijn: de lage buik, het middenrif en de borst. Veel mensen zijn in een eerste ademsessie enorm verbaasd hoeveel ruimte ze daarbij in hun lichaam ervaren. Verbonden ademhalen opent de adem.

Opschonen
Door de geopende adem, onstaat als vanzelf weer de verbinding met het gevoel, met de emoties en kan er zowel op fysiek, als op emotioneel en mentaal niveau een opschoning plaatsvinden. Oude, vastzittende emoties en gedachten mogen letterlijk uitgeademd en losgelaten worden. Dit is een volkomen veilig en natuurlijk proces, waarbij ik je als ademcoach zal begeleiden.

Affirmaties
Een ademsessie brengt ons op deze manier ook in verbinding met wat we “het hogere zelf” noemen – ook hier zijn veel benamingen voor (hoger bewustzijn, de bron, hogere ik, onderbewuste, verbonden ik, het universum – het is de “plek” in jezelf waar je de beste inzichten krijgt, het antwoord op je vragen en waar je kunt voelen wie je werkelijk ben). In deze toestand maak ik gebruik van affirmaties en visualisaties, die je zullen helpen om dieper te helen en het opschoningsproces langer en dieper te laten nawerken en die je zelfvertrouwen en eigenliefde zullen bekrachtigen.

Acupressuur-punten
Tijdens een sessie verbonden ademhaling maak ik ook gebruik van verschillende acupressuur punten – door zachte druk met mijn handen uit te oefenen op bepaalde “knooppunten” in de meridianen (het energiesysteem van het lichaam), help ik het lichaam de adem verder te openen en eventuele blokkades makkelijker los te laten.

Wat kun je verwachten na een sessie?
Nadat we de sessie rustig hebben afgerond en je in je eigen tempo weer “wakker” bent geworden, raad ik je aan tijd voor jezelf in te plannen. De sessie kan nog lang nawerken en het is belangrijk dat je de tijd neemt om goed te ervaren, te voelen en te luisteren wat er boven komt. Ook is het belangrijk om veel water te drinken, om het reinigingsproces wat in gang is gezet verder te ondersteunen. Veel mensen voelen zich na een sessie letterlijk “opgelucht”, lichter en vrolijker en helder en alert.

Afspraak maken voor een ademsessie?

Je kunt een afspraak maken voor een kennismakings-ademsessie door te mailen of te bellen:

tel.: 06 53171756
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Monique van der Hoeven | ademcoach | zang- en spreekstemtrainer | presentatiecoach | zangeres