Wie is Leef je Eigen Wijs – ademcoach in Utrecht

Wie is dat, de ademcoach bij Leef je Eigen Wijs Utrecht?

Wie is Leef je Eigenwijs - ademcoach in Utrecht
Monique van der Hoeven, ademcoach, zangeres en zangdocente

Mijn naam is Monique van der Hoeven

ik ben

ademcoach in Utrecht-Eigenwijs – Vissenvrouw – spontaan – hooggevoelig – speels – vrolijk –  soms dramatisch  – zangeres – zangjuf – bruggenbouwer – tante – bang – dapper – Witte Hond toon 3 – intelligent – creatief – Pippi-fan – altijd aan het leren  – kattenvrouwtje  – krachtig  – kwetsbaar –  emotioneel – eerlijk – open – fantasievol – veranderlijk – zus – vrije ziel – dochter – huismus – avontuurlijk – vriendin – filosofisch – 48 jaar op deze wereld – kleurrijk – mezelf – Limburgse – wandelaar – idealist – mensenmens –

ik hou van

ademhalen – verbinding – mensen – gezonde voeding – het leven – lekker eten – hartjes – de Efteling – bewust zijn – zingen – me vrij voelen – eerlijkheid – dansen – de natuur – wandelen – mijn familie – leren   – samen – zon – strand  – nieuwe dingen – samen dingen ondernemen – oplossingen vinden – licht – de maan – rode wijn – edelstenen – mijn werk – stilte – concerten – dieren – de stemhartjes eigen

ik kan

mensen goed aanvoelen – veiligheid creëren – verbinden – zingen – goed luisteren (ook achter de woorden) – bewustmaken – goed verwoorden – eerlijk zijn – contact maken  – begripvol zijn – speelse en creatieve oplossingen aandragen – buiten de lijntjes denken – goed uitleggen – aansluiten bij de ander – motiveren – coachen – visualiseren – bekrachtigen

Wat heb ik gedaan?

Na een studie Spaanse Taal- en Letterkunde en HBO Personeelswerk, en een aantal jaren gewerkt te hebben binnen het personeelswerk in het bedrijfsleven en als vrijwilligerscoach in een ziekenhuis, ontdekte ik een grote passie: zingen. Ik werd tot mijn eigen verbazing na slechts 3 zanglessen aangenomen voor de operaklas en het musicalensemble van de Musicallfactory in Tilburg. Daarna heb ik mijn opleiding in de klassieke zang vervolgd bij de bekende Haagse zangpedagoge Ank Reinders en ben daarnaast als snel verder gaan studeren in Londen.

Naast werkzaamheden als uitvoerend zangeres heb ik al weer ruim 10 jaar een goedlopende lespraktijk in Utrecht, waar ik met heel veel plezier en oneindig enthousiasme mijn vakkennis en ervaring overdraag aan iedereen die daar zijn/haar voordeel mee wil doen. Ik werk met kinderen, tieners en volwassenen, zowel privé als in groepsverband.

Omdat mijn visie op zingen altijd al holistisch was, heb ik me naast zingen verder verdiept en geschoold in stemwerk- en improvisatie (o.a. stembevrijding bij Jan Kortie, Pansori Living Sound, Soul Voice), lichaamswerk (yoga, biodanza en tantra), energiewerk (Reiki I, II en III, een opleiding tot Energetisch Therapeut, en aromatherapie),  voeding (orthomoleculaire voeding en suppletie, Ayurveda, opleiding tot natuurvoedingsconsulent), diverse meditatiecursussen en heel veel zelfstudie en ervaringsleren door middel van stapels boeken en eigen-wijsheid!

Vanuit mijn lespraktijk en  mijn netwerk kreeg ik  steeds vaker coachingsvragen, die niet meer (direct) met zingen te maken hadden. Dat, gecombineerd met mijn grote wens dat ieder mens in vrijheid en eigenheid moeiteloos mag leven en stralen, en mijn altijd-voortdurende nieuwsgierigheid naar mogelijkheden om dat te bereiken,  heeft ertoe geleid  dat ik naast Zing je Eigenwijs de praktijk Leef je Eigen Wijs heb opgezet.

Mijn opleiding tot ademcoach heb ik gevolgd en met een diploma afgerond bij Herleva Coaching en Training. Momenteel volg ik verschillende korte ademcursussen. In het najaar van 2017 start ik met een vervolgopleiding in adem- en onstpanningstherapie, gericht op het geven van voorlichting over adem en onstpanning.